Puutarhakuvat.fi   

 Kööpenhaminan Tivolin puutarhat

 

 

Kööpenhaminan Tivolin puutarhat:

  Kuvagalleria I

DiaShowt:

Diashow 1

Diashow 2

Diashow 3

Diashow 4

Diashow 5

  

 

Info   

 
Kööpenhaminan Tivoli
Tanskassa on maailman toiseksi vanhin huvipuisto. Se sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa rautatieasemaa vastapäätä. Huvipuiston pinta-ala on kahdeksan hehtaaria. Tivolissa on vieraillut tähän mennessä noin 300 miljoonaa ihmistä.

Tivoliin kuuluu kaikenikäisille suunnattujen huvilaitteiden lisäksi useita ravintoloita ja kahviloita, siellä järjestetään myös komediateatterin esityksiä ja konsertteja.

Tivoli on auki kesäkautena toukokuun ensimmäisestä päivästä syyskuun puoliväliin ja nykyisin myös marras-joulukuussa joulukarnevaalien merkeissä. Tivoli on kuuluisa näyttävästä iltavalaistuksestaan sekä koristuksistaan muun muassa halloweenin aikana. Tivolin vanhin, suurin ja suosituin laite on vuonna 1914 rakennettu Vuoristorata eli Rutschebane. Katettu rata on tehty vuoristoa muistuttavaksi maisemaksi. Se on 720 metrin pituinen ja suurin nopeus radalla on noin 50 km/h. Rutschebane on maailman kolmanneksi vanhin puinen vuoristorata. Kesäkauden aikana sillä on 1,2 miljoonaa kävijää.

Tivoli on erittäin tunnettu myös runsaista puutarhaistutuksistaan. Istutuksia on ympäri Tivolia ja erityisesti ne on keskitetty ison kauniin lammen ympärille.


Kartta


 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE