Puutarhakuvat.fi  Siirtolapuutarhat
 

Siirtolapuutarhat:

Siirtolapuutarhoja Helsingissä:

  Herttoniemi

  Kumpula

  Ruskeasuo

  Tali

  Vallila

  

Info   

 

 

Siirtolapuutarha muodostuu noin 10-20 aarin suuruisista maapalstoista. Maapalstalle on saanut rakentaa pienen mökin ja maata on voitu käyttää erilaisten puutarhakasvien viljelyyn. Palstat ovat suosittuja kesänviettopaikkoja Suomessa. Mökeissä ei sallita ympärivuotista asumista. Siirtolapuutarhat tai ryhmäpuutarhat syntyivät aikanaan kaupunkilaisten viljelyä varten aikana, jolloin ruuasta oli pula. 

Suomen ensimmäinen siirtolapuutarha perustettiin 1916 Tampereen Hatanpään kaupunginosaan, josta se myöhemmin siirrettiin Niihamalle 1970-luvulla. Helsingin ensimmäinen siirtolapuutarha perustettiin vuonna 1918 Ruskeasuolle ja se on Suomen vanhin aina samalla paikalla sijannut siirtolapuutarha Suomessa. Siirtolapuutarhoja on noin 50 ympäri Suomea ja viljelijöitä näissä yhteensä noin 5000.

Siirtolapuutarhat ovat malliesimerkkejä tehokkaasta hyöty- ja koristekasvien viljelystä. Pieni maa-ala antaa tilaisuuden luovuudelle kasvien sijoittelussa ja valinnassa sekä erilaisen puutarhataiteen toteutuksessa. Siirtolapuutarha on aina hyödyllinen ja virkistävä paikka vierailla ideoiden ja elämysten hyödyntämiseksi.

Siirtolapuutarhat ovat yleensä kaupungin yleistä puistoaluetta, jonka portit ovat yleisölle auki kesäpäivisin.

http://www.siirtolapuutarhaliitto.fi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE