Puutarhakuvat.fi    Roihuvuoren japanilainen

  puutarha

 

 

Roihuvuoren japanilainen puutarha:

  Kuvagalleria 1

  Kuvagalleria 2

 

DiaShowt:

  DiaShow 1

  DiaShow 2

 

 

 

Info   

 

 

 

Supisuomalaisesta kaupunkimaisemasta Roihuvuoresta löytyy pieni japanilaistyylinen puisto. Kerrostalojen keskellä, terassimaisessa rinteessä, on pääosin käsityönä loihdittu lähes viisituhatta neliömetriä itämaista puutarhaa. Vanhalla louhoskentällä on mm. kuunportti, bambuaitoja, paanukatoksia, kiviasetelmia, hiekka-aaltoja ja elämänmeren puro. Keväisin rinteessä kukkii lumoavan kaunis kirsikkapuumetsikkö.

Idän mystiikkaa suomalaisessa maisemassa

Vaikka japanilaispuutarhan rakentamisen taustalla oli ajatus itämaisesta puutarhasta ja siihen oleellisesti kuuluvasta symboliikasta, ei Roihuvuoren japanilaistyylistä puistoa yritetty väkipakolla muuntaa pikku-Japaniksi. Japanilaisen puutarhanhoidon mystiikkaa ja myös uskonnollista virettä oli mukana, mutta suunnittelun lähtökohtana oli paikalla ennestään olleiden luonnonelementtien hyödyntäminen. Maastokohtien voimakkaita korkeuseroja ja suomalaista peruskasvillisuutta haluttiin tuoda esiin puistossa. Sammalen peittämät kalliot ja kotimaiset pihlajat vaihtuvat pikku jyrkänteiden ja purojen kautta japanilaiseksi vuoristomaisemaksi.

Luontaisesti kasvavia komeita mäntyjä, koristeellisia pihlajia ja katajia täydennettiin kasvupaikkaan kuuluvilla kotimaisilla lajeilla sekä paikan henkeen sopivilla japanilaisilla kasveilla. Japanilaiseen puutarhaan kuuluvaa, monitasoista symboliikkaa voitiin Roihuvuoressa soveltaa vain suppeasti. Mutta kukapa voisi vastustaa esimerkiksi japanilaisten onnen saaria, joissa suomalaisittain kasvaa mansikoita.

http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Viheralueet/Puistot

Kartta

 

 

 

 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE