Puutarhakuvat.fi 
Meilahden ruusutarha ja arboretum
 

Meilahden ruusutarha ja arboretum

Kuvagalleria

  Ruusutarha

  Arboretum

Slideshowt:

     Ruusutarha

     Arboretum

    

  

Info   

 

 

Meilahden ruusutarha ja arboretum

Meilahden ruusutarha ja arboretum sijaitsevat Helsingin Meilahden puistoalueella Tamminiemen ja Seurasaaren tuntumassa. Alue toimii arboretumina, mutta se on tunnettu erityisesti ruusutarhastaan. Alueella järjestetään kesäisin opastuakierroksia ruusujen kukinta-aikaan.

Helsingin vanhin arboretum, jossa kasvaa pienellä alueella 140 puuvartista lajia tai lajiketta. Arboretumin ruusutarhassa 100 pensasruusua, jotka kukkivat kesäkuun puolivälista aina elokuun puoliväliin. Kasveihin tutustuu parhaiten kiertämällä alueelle tehdyt kolme polkua. Kasvit on varustettu nimikyltein.

Ruusualueella esitellään erityisesti eurooppalaisia historiallisia ruusuja ja kestäviä suomalaisia ruusuja. Lajikkeet on istutettu niiden historiallisen tai kasvitieteellisen taustan mukaisiin ryhmiin. Kokoelmassa on paljon ns. löytöruusuja, eli eri puolilta Suomea löytyneitä vanhoja, tunnistamattomia ruusuja sekä tuttuja perinneruusuja, kuten valamonruusu ja mustialanruusu. Eurooppalaisia historiallisia ruusuja ovat mm. tuoksuvakukkaiset ranskanruusut, damaskonruusut, kartanoruusut ja sammalruusut.

SUOMEN RUUSUSEURAN Helsingin paikallisryhmä on jo vuosia ollut mukana hoitamassa Meilahden ruusukokoelmaa. Ruususeura on perustettu vuonna 1989 yhdyssiteeksi ruusujen harrastajien, tutkijoiden ja viljelijöiden välille. Seura edistää vanhojen, kestävien ruusujen kasvattamista, ruusujen kokeilua ja käyttöä sekä perehdyttää ruusujen historiaan. Veisitkö ystäväsi ruusuntuoksuiselle piknikille? Paras aika mennä nauttimaan ruusujen tuoksuista ja ihastuttavasta kukinnasta on tavallisesti kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

http://puutarha.net/ruususeura/

http://www.vihreatsylit.fi/?p=927

http://www.puutarhaliitto.fi/index.php?section=50

Kartta

 

 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE