Puutarhakuvat.fi  Gardenian puutarhat
 

Gardenian puutarhat:

  Kuvagalleria I

  Kuvagalleria II

  Kuvagalleria III

  Kevät

 

 

 DiaShowt:

  Kevät  

  Rinnepuutarha

  Japanilainen puutarha

  Ruusutarha

  

Info   

 

 

 

Gardenia on vuonna 2001 perustettu viher- ja ympäristöalan palveluja tuottava yhtiö, jonka osakkaina ovat Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto. 

Luontokoulu, opastetut puutarhakierrokset ja luontoretket, kurssit sekä puutarhaneuvonta ovat tärkeä osa Gardenian palvelua. Kasvikokoelmat tarjoavat tietoa ja elämyksiä.

Gardenian alueella on useita puutarhoja. Gardenian trooppisen puutarhan kasvikokoelma koostuu tropiikin viljelykasveista painottuen kaakkoisaasialaisiin lajeihin. Kokoelmaan on valittu kasveja, joita ihminen hyödyntää eri tavoin. Viihtyisässä viidakossa kasvaa hedelmäpuita, mauste-, kuitu ja lääkekasveja sekä metsätalouspuita.

Gardenian japanilainen puutarha avattiin yleisölle kesällä 2002. Puutarha sai nimekseen Musui-en, joka tarkoittaa suomennettuna unelmaa vedestä.
Puutarhan on suunnitellut japanilainen puutarhuri ja maisemataiteilija Kazuo Makioka. Toteutuksesta vastasi hänen japanilainen työryhmänsä yhdessä Helsingin kaupungin rakennusviraston kanssa.

Gardenian ulkopuutarhassa on japanilaisen puutarhan lisäksi ruusuja, pioneja, rinnekasveja, kärhöjä, hedelmäpuita ja kesäkukkia. Gardenian ruusutarha on perustettu keväällä 2002 ja se käsittää n. 40 erilaista ruusua. Ruusujen kukkaloistoa parhaimmillaan voi ihailla kesäkuun lopulta syyskuun alkuun. Gardenian pionitarha istutettiin heinäkuussa 2004 ja lajikkeistoa täydennettiin vielä kesällä 2005 ja 2009. Rinnepuutarha valmistui vuonna 2005.

Kartta

http://www.gardenia-helsinki.fi/index.htm

 

 

 

 

 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE