Puutarhakuvat.fi  Annalan puutarha-alue
 

Annalan puutarha-alue:

 

  Kuvagalleria I

  Kuvagalleria II

 

  DiaShowt:

  DiaShow I

  DiaShow II

  DiaShow III

  DiaShow IV

  DiaShow V

  

Info   

 

 

 

Villa Annebergin eli nykyisen Annalan puutarha-alue sai alkunsa vuonna 1826. Silloin konsuli Gustav Otto Wasenius vuokrasi Vanhassakaupungissa sijaitsevan maa-alueen Helsingin kaupungilta. Huvilan puutarha on julkinen puisto, ja alueella on näytekasvimaita sekä kaupunkilaisten viljelypalsta-alue. Osaa Annalaa isännöivä Hyötykasviyhdistys ry järjestää siellä puutarha-aiheisia luentoja ja kursseja.

Annalan monipuolinen kulttuurimaisema kasveineen kertoo menneistä ajoista ja houkuttelee tutustumaan puutarhanhoidon salaisuuksiin. Toivon ja Eliaksen yrttimaa muistuttaa kasvien parantavasta voimasta. Keittiöpuutarhan ohella Annalassa on oma puutarha jopa perhosille. Hyötykasviyhdistys vaalii vanhoja lajikkeita, Annalasta löytyy muun muassa ihastuttavia pelakuita ja tuoksuvia runoilijannarsisseja.

Annalan puutarhan kunnostustyöt valmistuivat vuonna 2000. Hanke toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston ja rakennusviraston viheryksikön kanssa Helsingin syntysijoille, Vanhaankaupunkiin, Annalanmäen ja Kellomäen väliin. Kiinteistöviraston kunnostamasta vanhasta karjasuoja- a asuinrakennuksesta Annalan puutarha on saanut koulutus- ja kurssitilat. Vuonna 1844 rakennettu ja nyt kunnostettu orangeria eli talvikasvihuone täydentää historiallista kokonaisuutta.

Puutarhanhoidon harrastuspaikkana, jossa koulutus- ja neuvontatyöllä on tärkeä osuus, puutarha kertoo myös siitä puutarhaharrastuksen perinnöstä, jonka kauppaneuvos G.O.Wasenius jätti Helsingille. Osaksi julkista puistoa on rakennettu vuokrattavia viljelypalstoja ja niiden rinnalle näytepalstoja eri aihepiireistä, kuten lääkeyrtit, värjäyskasvit, vanhat Helsingin puistoruusut, perinneperennat ja -kesäkukat, marjatarha, keittiökasvimaa, permakulttuuripuutarha, perhospuutarha ym.

Annalan huvila ympäristöineen on puutarhahistoriallisesti arvokas kokonaisuus. Asemakaavassa alueen käyttötarkoitukseksi on merkitty puutarhakulttuuri, Tavoitteena on saada koko alue kaavan velvoittamaan käyttöön. Suunnitteilla on luoda sinne valtakunnallinen puutarhakulttuurin keskus, jonka toimintaa tukisi jo alueella toimiva yhdistyksemme.

Kartta

http://www.hyotykasviyhdistys.fi/annala

 

 

 

 

 

 

 tginfo@top-gardens.net                 © top-gardens.net
More on net and concerning gardens
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE